Jakt

Jakt med trädskällare

Höstjakt

Jakt med trädskällare är kanske en av de mest spännande jaktformer man kan ägna sig åt. Det ställs mycket höga krav på så väl jägare som hund. Det är inte lätt att komma tjädern och orren in på livet.

 

När man jagar med trädskällare försöker man att hålla sig i områden med gammelskog. Hunden söker av marken framför en och försöker finna vittring av fågeln. När den finner tjädern eller orren flyger den oftast rakt upp och sätter sig i ett träd. Trädskällaren skäller då intensivt och det är nu jägaren har en chans att smyga fram och finna en bra position. Det är oftast väldigt svårt att ta sig intill utan att fågeln upptäcker jägaren. Ett kombivapen är bra då det kan bli skytte både på korta och längre avstånd.

 

Jakten börjar i slutet på augusti och vi anordnar paketarrangemang med guide. Vi använder oss av rasen Finsk spets vid våra guidade jaktturer.

 

Toppfågeljakt

Vinterjakt

När snön ligger tjock och hunden kanske inte kan användas finns det möjlighet att prova toppfågeljakt. Du åker då skidor ut på marker där fågeln brukar sitta och beta till exempel efter myrkanter. Vid toppfågeljakt använder du ett väl inskjutet kulvapen (förslag; kal 6.5, 222 eller 243) då det kan bli relativt långa avstånd. Se också gärna till att du har en kikare med förstoring x9 eller mera.

 

Vid jakt behöver du: försäkring, statligt jaktkort och lämpligt vapen. Det är bra om du har kamuoflagefärgade (eller vita vid toppfågeljakt) kläder och även vantar och ansiktsflor i lämplig grön/brun färg vid trädskällarjakt. Se till att du har en klädsel du kan röra dig lätt i då du kan få gå/åka skidor långa sträckor.

 

Bra att tänka på innan man åker på jakt:

  • övningsskjut, både för din och viltets skull
  • god kondition gör att du får ut mer av jakten
  • kläder efter väder och ombyte, skor som du är van att gå i
  • ett gott humör gör jakten trevligare

 

 

 

Japptjärns Ricko

 

Jakt på egen hand

Vi erbjuder småviltjakt till dig som vill jaga på egen hand. Det finns möjlighet att lösa jaktkort för enskilda dagar eller köpa weekend-paket där både jakt och boende ingår.

 

Följande gäller vid jakt på egen hand. Du ansvarar för att:

  • du vet var jaktområdet ligger och gällande gränser
  • jakten endast innefattar tjäder och orre
  • du har försäkring och statligt jaktkort
  • baglimit efterhålls; en tjädertupp och orrtupp per jägare och dag

 

All jakt sker på egen risk och Torsby Event o Camp tar inget ansvar vid eventuellt rovdjursangrepp.

Tjädertupp

Torsby Event o Camp | Sörmark 68 | 685 93 TORSBY

info@torsbyeventocamp.se

Tele:0731-814004